“Hoe circulair bedrijfstextiel aankopen?”

ging door op dinsdag 15 oktober 2019 in The Lab te Gent

Green Deal Circulair Aankopen

Op 8 juni 2017 werd door de Vlaamse overheid de “Green Deal Circulair Aankopen” (GDCA) gelanceerd voor een periode van 2 jaar.  Alle organisaties binnen de textielketen: Creamoda & IVOC, Fedustria & Cobot, FBT & TFTC, Centexbel en HOGENT, hebben de voorbije 2 jaar actief meegewerkt als facilitatoren in deze Green Deal.
We maakten, tijdens de inspiratie- en actiedagen, kennis met aankopers en stelden vast dat er heel veel vragen waren over de reeds bestaande (deel)oplossingen, technische haalbaarheid, enz. van circulair textiel. Er bleek ook een grote behoefte aan textielkennis, vooral m.b.t. de aankoop van circulaire bedrijfskledij. Het gaat dan b.v. over de keuze van de vezel of de afwerking in de confectie tot het huishoudelijk wassen of toch industriële was.  Omdat die vragen voortdurend terugkwamen, wilden we hier graag een antwoord op bieden.  We sloegen de handen in elkaar en verzamelden alle onze basiskennis in een “Aankoopwegwijzer voor circulair textiel”, die op 15 oktober 2019 in première gaat.

Waarom MoTIV?
MoTIV staat voor ModeTechnologisch Innovatieplatform Vlaanderen en is een initiatief van de HOGENT om de expertise van verschillende partners uit de textielketen te bundelen. Omdat een circulair verhaal onvermijdelijk ook een ketenverhaal is, is dit event een uitgelezen opdracht voor MoTIV.